گیاه کدو
کدو (دانه) Cucurbits pepo از خانواده کدو Cucurbitaceae می باشد که از قسمت دانه حاصل از میوه رسیده به عنوان اندام دارویی استفاده می شود. این گیاه دارویی دارای مزاج سرد و تر و برای درمان التهاب خوش خیم پروستات مورد استفاده قرار می گیرد.
ترکیبات شیمیایی کدو شامل استرول های مختلف گیاهی، فیتوسترول ها، آمینو اسید کوکوربیتین، انواع مختلف ویتامین E(توکوفرول ها)، روغن ثابت (حاوی لینولئیک،اولئیک، پالمیتیک و استئاریک اسید) ، پروتئین، پکتین، فلزات نایاب به ویژه سلنیوم و منگنز روی مس و غیره می باشد. خواص درمانی دیگر کدو شامل درمان اختلالات دفع و تکرار ادرار ناشی از مثانه تحریک پذیر، کمک به دفع کرم کدو و انگل شیستوزروما، تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده گرفتگی صدا می باشد.
برای بهره گیری از خواص دارویی کدو برای درمان اختلال پروستاتیک و ادراری: می توان برای این منظور دو قاشق مرباخوری( ۱۰ گرم ) از مغز دانه کدو را به تنهایی و یا به صورت کوبیده (همراه با عسل و یا مربا) در سه نوبت منقسم در طول روز مصرف کنید و برای دفع کرم کدو در مصرف بزرگسالان می توان ۱۰-۵ قاشق سوپخوری (۱۰۰-۵۰ گرم ) و در مصرف اطفال ۵-۲.۵ قاشق سوپخوری (۵۰-۲۵ گرم) از مغز دانه کدو را به صورت کوبیده (همراه با عسل یا مربا) یکجا در طول روز میل کرده و۵-۴ ساعت پس از آن نیز یک مسهل (همانند روغن کرچک )مصرف نمایید. مصرف در دوران بارداری و شیردهی بلامانع است و عوارض جانبی خاصی برای آن ذکر نشده است.
منبع: ایران بوم گردی
دسته ها: مجله ایران بوم گردی طب سنتی گیاهان دارویی